Pektyna do wyrobu domowych przetworów b/gluten 24g

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 3,52 zł 3.52
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: B08B-1705E

Opis

CELIKO

Pektyna do wyrobu domowych przetworów bezglutenowa 24 g

1 opakowanie - na 2 kg cukru!

Pektyna naturalnie występuje w owocach. Dzięki właściwościom żelującym i wiążącym w środowisku kwaśnym, bardzo często jest wykorzystywana do produkcji przetworów owocowych i owocowo-warzywnych tj. dżemóf, galaretek, konfitur czy marmolad.

Produkt bezglutenowy (PL-064-088)

Sposób przygotowania dżemu (przy użyciu Pektyny Celiko):

  • Owoce dokładnie umyć i osączyć na sicie. W zależności od owocu: wypestkować, usunąć szypułki, gniazda nasienne, obrać ze skórki, a większe owoce rozdrobnić.
  • Przygotowane i odważone owoce wsypać do garnka. Dodać wodę*, 1 opakowanie Pektyny Celiko i sok z cytryny. Wymieszać. Zagotować mieszając.
  • Do gotujących się owoców wsypać cukier. Gotować min. 3 minuty mieszając, aby nie przypalić dżemu.
  • W razie potrzeby zdjąć powstałą pianę, rozlać gorący dżem do wyparzonych słoików i natychmiast je szczelnie zamknąć. Słoiki odwrócić do góry dnem na ok. 10 min.

Składniki do przygotowania dżemu - na opakowaniu.

Pektyna do wyrobu domowych przetworów owocowych. Produkt bezglutenowy.

skład: PEKTYNY

Opinie o produkcie (0)

Waluty
Menu Szukaj więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl