

Gotowa mieszanka naturalnych składników, z których można przyrządzić roślinne kotlety. Mąka orkiszowa, z ciecierzycy plus ekspandowany orkisz, przyprawy, ziarna i suszone warzywa.
Aby przygotować burgery wystarczy zalać mieszankę gorącą wodą, wymieszać wszystko i odczekać 15 minut. Następnie uformować kotleciki i usmażyć na niewielkiej ilości oleju.
Burgery są w 100% wegańskie, nie zawierają sztucznych dodatków. To świetna alternatywa mięsnych kotletów oraz uzupełnienie diety w warzywa i cenne składniki odżywcze - również dla osób, które na co dzień jedzą mięso.
Kotleciki zawierają sporą ilość białka oraz błonnika pokarmowego. Zawierają naturalnie występujące cukry.
Opakowanie zawiera składniki na 4 porcje (kotleciki) po 35g.
Skład:
Mąka orkiszowa preparowana termicznie (40%), orkisz ekspandowany (17%), mąka z ciecierzycy (10%), siemię lniane, szpinak suszony (6%), cebula suszona, przyprawy (czosnek, sól, natka pietruszki, pieprz czarny).
Wartości odżywcze w 100 g: